Koeman gaat toch in op verzoek van Driessen

Koeman luistert naar Driessen: 'Maar wilde het niet direct, want ik bepaal dat'

9 juli om 15:59

Ronald Koeman is ingegaan op het verzoek van Valentijn Driessen om een kop koffie met de journalisten te gaan drinken. De bondscoach wachtte daar bewust wel even mee. Koeman laat zich ook lovend uit over zijn spelers.

Maandag ging Koeman voor het eerst dit EK persoonlijk in gesprek met verschillende journalisten die aanwezig waren in Wolfsburg. In aanloop naar de wedstrijd tegen Roemenië verzocht Driessen Koeman al om 'eens kop koffie' met het journaille te gaan drinken. De gesprekken met het journaille zijn Koeman uiteindelijk goed bevallen, zo vertelt hij voor de camera van SBS. "Jawel. Het zijn ook gewoon goede mensen, die soms de pen misschien niet helemaal goed gebruiken."

"Maar dat is logisch, dat gebeurt ieder toernooi: dat de bondscoach aanschuift. Ik wilde ook niet direct na de achtste finale aanschuiven, omdat er ook gezegd werd: hij moet nu met ons gaan zitten", vervolgt Koeman, die daarmee lijkt te doelen op de opmerking van Driessen. "Dat bepaal ik, niet zij."

Koeman zegt ook dat hij gelooft in een mooie afloop van het EK voor Oranje. "De spelers doen echt alles met elkaar om zo ver mogelijk in het toernooi te komen. Dat hebben we ook laten zien tegen Turkije. We vonden het altijd geweldig als die Italiaanse verdedigers voor een bal doken en dat vierden alsof ze de winnende goal maakten. Als ik ons heb zien verdedigen... Natuurlijk zit het dan mee, maar als je ziet hoe we de laatste tien minuten door zijn gekomen met elkaar, dat vond ik wel heel erg mooi om te zien."

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van Studio Oranje!