'PSV wijst bod Atlético op Benítez meteen af'

'PSV veegt veel te laag bod van Atlético Madid resoluut van tafel'

9 juli om 17:09

PSV heeft een eerste bod van Atlético Madrid op Walter Benítez van tafel geveegd. De Spaanse topclub wilde ruim twee miljoen euro betalen voor de 31-jarige doelman, melden Voetbal International en het Eindhovens Dagblad.

Daarmee voldoet Atlético bij lange na niet aan de vraagprijs van PSV, dat volgens de regionale krant inzet op zo'n 8 à 10 miljoen euro. Het is desondanks de verwachting dat Los Rojiblancos zich opnieuw zullen melden in het Philips Stadion. Een deal wordt nog niet uitgesloten, maar dan zullen beide partijen wel water bij de wijn moeten doen.

Het ED ziet dat Benítez zelf een transfer kan bespoedigen. De Argentijn heeft vermoedelijk nog recht op een deel van zijn tekengeld. Als hij daarvan afziet, kan PSV dit wegstrepen. De Eindhovenaren zullen de vraagprijs verder alleen laten zakken als er een geschikte vervanger in beeld is, die snel haalbaar is en ingepast kan worden.

Benítez hoopt zelf zijn droomseizoen met PSV te verzilveren. Zijn zaakwaarnemer was de afgelopen dagen al in Madrid, vermoedelijk om de voorwaarden te bespreken, weet VI. Het is hoe dan ook geen uitgemaakte zaak dat hij eerste keus wordt.

Benítez ligt nog tot medio 2025 vast bij PSV. Hij kwam in de zomer van 2022 transfervrij over van OGC Nice.