Van Halst overtuigd in huidige Ajax-spelers

Van Halst overtuigd: 'Spelers van Ajax kunnen twintig tot dertig procent beter'

9 juli om 21:33
Laatste update: 9 juli om 21:34

Jan van Halst is ervan overtuigd dat veel van de huidige Ajax-spelers twintig tot dertig procent beter kunnen dan het afgelopen seizoen. Van Halst was vorig seizoen zowel commissaris als algemeen directeur in Amsterdam, en zag het grijze seizoen zich van dichtbij voltrekken.

"Het is heel erg lastig, want er waren heel veel spelers die het jaar ervoor veel beter in vorm waren", oordeelt Van Halst voor de camera van Ziggo Sport. "Op een gegeven moment hangt er een deken over zo'n elftal heen, waarbij je steeds het idee had dat ze twintig tot dertig procent beter konden. Dat is een uitdaging voor de nieuwe technische staf, om dat in ieder geval te realiseren."

Met die 'nieuwe technische staf' doelt Van Halst onder meer op trainer Francesco Farioli, die dinsdagavond zijn eerste oefenzege boekte als trainer van Ajax. Sint-Truiden werd met 4-0 verslagen. Van Halst zag de overwinning als analist, niet meer als werknemer van Ajax. "In het begin is het eventjes gek, maar het is vertrouwd om hier te staan. Ajax is wel waar je de afgelopen maanden mee bezig bent geweest. Ik vind het leuk om te kijken hoe het er nu voor staat. Ik heb er heel veel gewerkt met collega's en die zie je ook weer eventjes."

Hoewel er veel kritiek is op het beleid van Ajax in de tijd waarin Van Halst er werkzaam was, gelooft hij er niet in dat hij heel veel anders had kunnen doen. "Ik zou niet zo veel anders doen. Met heel veel dingen werd je één keer geconfronteerd. Het vertrek van Edwin van der Sar en de frictie in samenwerkingen, dat weet je allemaal niet van tevoren. Als je in de RvC zit, kun je er ook niet elke dag bovenop zitten."

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van Studio Oranje!