Krul adviseert Verbruggen

Krul geeft 'geweldige' Verbruggen penaltytips: 'Richt je op Stones of Walker'

9 juli om 21:57
Laatste update: 9 juli om 21:59

Tim Krul heeft Bart Verbruggen in aanloop naar Nederland - Engeland wat strafschoptips gegeven. Eerstgenoemde, die namens Oranje op het WK van 2014 een heldenrol vertolkte, heeft zijn huiswerk goed gedaan. 

Waar Oranje op dit EK nog geen strafschoppenreeks nam, deed Engeland dat tegen Zwitserland al wel. Krul, die afgelopen seizoen degradeerde met Luton Town, keek het vanaf de bank aan. "Engeland nam vijf fantastische penalty’s tegen Zwitserland", vertelt Krul aan het Algemeen Dagblad

"Phil Foden, Ivan Toney en Harry Kane zijn echte specialisten. Bij die jongens kan je alleen maar hopen dat ze de bal iets minder goed raken", vervolgt de inmiddels 36-jarige Krul, die weet waar Verbruggen het moet zoeken. "Je moet je richten op de minder ervaren nemers, zoals John Stones of Kyle Walker. Het is een halve finale van een EK. Dat brengt spanning met zich mee."

Krul, die namens Newcastle United en Norwich City 223 Premier League-duels speelde, vindt ook dat er door Oranje en Verbruggen aandacht moet worden geschonken aan Jordan Pickford, de doelman van de Engelsen. Hij slaagde er namelijk in om in het hoofd van de Zwitserse verdediger Manuel Akanji. "Zag je hoelang hij moest wachten? Dan kunnen zenuwen je lijf in sluipen. Akanji miste."

Krul heeft er alle vertrouwen in dat Verbruggen ook tegen Engeland weer overeind blijft. "Hij keept al fantastisch, het komt vast goed. Maar zorg in elk geval dat je als een beest op de lijn gaat staan. En vergeet niet: de druk ligt bij de nemer. Ik kijk uit naar de wedstrijd, al hoop ik niet dat het op strafschoppen uitdraait."

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van Studio Oranje!