René van der Gijp kritisch over Kylian Mbappé na EK met Frankrijk

Mbappé maakt weinig indruk op Van der Gijp: 'We hebben te weinig van hem gezien'

9 juli om 23:59

René van der Gijp heeft zich na de uitschakeling van Frankrijk op het EK kritisch uitgelaten over sterspeler Kylian Mbappé. Volgens de analist was de aanvaller niet genoeg aanwezig, wat dinsdagavond resulteerde in een uitschakeling door Spanje.

"Die Fransen hebben de pech dat Mbappé dit toernooi niet in goeden doen was", reageert Van der Gijp bij Vandaag Inside op de uitschakeling van Frankrijk. "Echt sonde. Hij is een wereldspeler, maar we hebben dit toernooi te weinig van hem gezien. Ik snapte de opstelling ook niet. Ik zou Griezmann altijd laten voetballen, achter de spits." 

Frankrijk verloor dinsdagavond in de halve finale van het EK van Spanje (2-1), dat zich op mag gaan maken voor de eindstrijd. De Spanjaarden kunnen Van der Gijp dit toernooi wél bekoren. "Die Rodri is zo soeverein op het middenveld. En van die buitenspelers komt heel veel gevaar af."

Tafelgenoot Johan Derksen sluit zich aan bij de woorden van zijn collega. "Ik was blij dat Spanje won. Over het gehele toernooi gezien, had Spanje het meeste recht op een finaleplaats. Als je het Spaanse elftal niet leuk vindt voetballen, dan houd je helemaal niet van voetbal."

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van Studio Oranje!