Nederland maakt zich klaar voor Oranje

Nederland maakt zich klaar voor Oranje: concerten en evenementen starten eerder

10 juli om 08:54

De spanning stijgt in Nederland en de meeste mensen hebben al voorbereidingen getroffen voor de cruciale halve finale van Oranje tegen Engeland. Zo zijn er bijvoorbeeld al een aantal evenementen verschoven of opgeschort.

Zo ook het concert van de Engelse band Booze & Glory. Zij treden woensdagavond op in Sittard, maar dat concert is ook vervroegd. De bandleden willen de clash absoluut niet missen, waardoor hun optreden nu om stipt 21:00 uur is afgelopen. 'Wees op tijd, mis geen moment en laten we er een geweldige avond van maken, ongeacht de uitslag', meldt het Sittardse Poppodium Volt.

Ook in Tiel zit iedereen woensdag op het puntje van de stoel voor de wedstrijd van Oranje. Daarom werd de gemeentevergadering dinsdag al gehouden, zodat iedereen woensdag de wedstrijd kan bekijken. "Door het verplaatsen van de vergadering is er de nodige rust om de financiële stand van zaken van de gemeente goed te bespreken, maar ook de mogelijkheid om van de wedstrijd te genieten", vertelt de gemeente tegen Omroep Gelderland.

Woensdag zullen er zo’n 75.000 Oranje-fans richting Dortmund gaan voor de wedstrijd tegen Engeland. Daarmee is Nederland waarschijnlijk in het voordeel kijkend naar de Engelse supporters. Woensdag zullen de Oranje-fans ook weer in een Oranjemars richting het stadion gaan en zijn er in de start Dortmund fanzones voor Nederland ingericht.