'AZ bereikt akkoord met Southampton: transfer kwestie van tijd'

'AZ bereikt akkoord met Southampton: transfer kwestie van tijd'

10 juli om 11:24

AZ heeft overeenstemming bereikt met Southampton over een transfer van Yukinari Sugawara, zo meldt Voetbal International. De Japanner zal volgens het medium mogelijk nog deze week worden gepresenteerd bij The Saints

Sugawara zal naar verluidt deze week naar Engeland gaan om de medische keuring te ondergaan, waarna er een contract tot medio 2028 op hem wacht. Helemaal akkoord is de vleugelverdediger echter nog niet met de Engelse club. Enkele details moeten nog worden besproken, maar een transfer zou 'een kwestie van tijd' zijn.

De Japans international ligt nog één seizoen vast in Alkmaar, waardoor AZ genoodzaakt is hem te verkopen als de club nog iets aan hem wil overhouden. Het bedrag dat AZ zal ontvangen vanuit Engeland is vooralsnog onbekend. De Noord-Hollanders speelden reeds in op het vertrek van Sugawara, met de komst van Seiya Maikuma.

Sugawara kwam in 2019 op huurbasis naar AZ. Sugawara tekende in 2020 en vijfjarig contract bij de Alkmaarders. Hij groeide uit tot een belangrijke speler en was het afgelopen seizoen een van de sterkhouders. Sugawara speelde tot nu toe 198 wedstrijden voor de club en was daarin goed voor veertien doelpunten en 29 assists.