Uitfluiten Cucurella wekt woede bij Spanje: 'Ik vind het een schande'

Uitfluiten Cucurella wekt woede bij Spanje: 'Ik vind het een schande'

10 juli om 11:53

Spanje stootte dinsdagavond door naar de finale van het EK, dankzij een zege op Frankrijk. Marc Cucurella werd echter de gehele wedstrijd uitgefloten en daar is men bij Spanje niet over te spreken, zo geeft men na de wedstrijd aan.

"Ik vind het een schande", spreekt teamgenoot Daniel Vivian na de wedstrijd over het uitfluiten van Cucurella. Duitse fans hadden het op de Spaanse linksback voorzien omdat hij tegen Duitsland een handsbal zou hebben gemaakt. Die Mannschaft kreeg echter geen strafschop toegewezen en verloor uiteindelijk van Spanje, waardoor Cucurella nu de gebeten hond is bij de Duitse aanhang.

"Geen enkele speler verdient dit", vervolgt Vivian, die zich heeft gestoord aan de Duitse fans. "Realiseer je: zij gaan naar een voetbalstadion en doen dat puur om iemand continue uit te fluiten. Iemand die ook maar zijn sportieve plicht doet."

Naast Vivian liet ook bondscoach Luís De la Fuente zich negatief uit over het gedrag van de mensen in het stadion. "Wat was de reden? Die handsbal? Het enige effect dat het had, is dat hij extra gemotiveerd werd. Dit is een gebrek aan respect. De mensen die floten, vertegenwoordigen de Duitse samenleving niet."

Zelf leek Cucurella weinig onder de indruk van het gefluit van de fans. "Die handsbal, daar ben ik niet verantwoordelijk voor. Wij staan in de finale, daar heb ik wel mee aan geholpen. Dat is ook het belangrijkste. Wat die fans wilden bereiken? Geen idee. Het maakt niets uit, we hebben gewonnen."