Boulahrouz blikt vooruit op EK-duel tussen Nederland en Engeland

Boulahrouz blikt vooruit: 'Wat in de halve finale kan helpen, is...'

10 juli om 14:20
Laatste update: 10 juli om 14:31

Khalid Boulahrouz ziet genoeg aanknopingspunten voor het Nederlands elftal in aanloop naar het duel met Engeland. De 35-voudig Oranje-international heeft vertrouwen in een goede afloop voor de ploeg van bondscoach Ronald Koeman.

In gesprek met het Algemeen Dagblad wordt Boulahrouz eerst gevraagd om terug te blikken op het WK van 2010, waarin Nederland de finale wist te halen. "Als ik terugdenk aan het WK van 2010, herinner ik me vooral hoe zelfverzekerd we waren", aldus de oud-voetballer. "Uruguay (in de halve finale, red.) was echt niet de minste ploeg, met Diego Forlán, Luis Suárez en Diego Godín, maar wij wisten gewoon dat we gingen winnen. Dat was geen arrogantie – het was puur omdat alles klopte."

"We speelden stabiel, de tactiek pakte goed uit en we hadden heel veel kwaliteit in huis", doelt Boulahrouz vervolgens op spelers als Maarten Stekelenburg, Arjen Robben, Wesley Sneijder, Rafael van der Vaart, Robin van Persie en Dirk Kuijt. "Dat we zover kwamen, had niets met toeval te maken."

Vervolgens blikt Boulahrouz vooruit op het EK-duel tussen Nederland en Engeland. "Dit Nederlands elftal heeft soms wat geluk gehad. Ook met het schema. Maar ik vind het wel heel knap hoe ze de wedstrijd tegen Turkije hebben weten te draaien", vertelt de voormalig Oranje-international. "Wat in de halve finale kan helpen, is dat de druk van het vroeg uitgeschakeld worden is weggevallen. In feite hebben de spelers niks meer te verliezen. Dat scheelt misschien wel."

"Wat ik ook bemoedigend vind, is dat telkens weer andere spelers pieken", vervolgt Boulahrouz zijn verhaal. "De ene keer Malen, dan weer Weghorst, De Vrij, Aké of Verbruggen. Iedereen heeft daarmee zijn waarde voor dit team. Dat geeft veel vertrouwen."

MATCHDAY! Beluister hieronder de nieuwste Oranjekantine vanuit Dortmund: