Koeman krijgt trap na van Cañizares

Spaanse trap na voor Koeman: ‘Maak me niet gek met het idee dat hij het EK wint’

10 juli om 15:11
Laatste update: 10 juli om 15:57

Voormalig Spaans international Santiago Cañizares moet niet denken aan een mogelijke EK-titel voor het Nederlands elftal. De oud-doelman is door ervaringen in het verleden niet te spreken over bondscoach Ronald Koeman.

De 54-jarige Cañizares werkte samen met Koeman bij Valencia, waar de oefenmeester in oktober 2007 werd aangesteld. Een paar maanden later werden clubiconen Cañizares, Miguel Ángel Angulo en aanvoerder David Albelda uit de selectie gezet door Koeman. Sindsdien heeft eerstgenoemde zich vaker kritisch uitgelaten over de huidige bondscoach van Oranje.

In een interview met Marca over de prestaties van de Spaanse nationale ploeg op het EK viel ook de naam van Koeman. "Maak me nu niet gek met het idee dat Koeman de EK-finale kan winnen van Spanje", aldus Cañizares. "Ik weet zeker dat wij gaan winnen, ik maak me dus geen zorgen over wie onze tegenstander gaat worden."

Verder laat Cañizares weten erg onder de indruk te zijn van het spel van Spanje op het EK. "Ze winnen niet alleen hun wedstrijden, maar geven ook een demonstratie van hun talenten", doelt de oud-doelman op onder meer Lamine Yamal en Nico Williams. "Ook tegen de verliezend finalist van het afgelopen WK (Frankrijk, red.). Dit is tot nu toe een geweldig EK voor Spanje."

MATCHDAY! Beluister hieronder de nieuwste Oranjekantine vanuit Dortmund: