Noppert kijkt met plezier naar Oranje op het EK in Duitsland

WK-ganger niet op EK met Oranje: 'Bij volkslied dacht ik wel: klote, jammer'

10 juli om 15:58
Laatste update: 10 juli om 17:43

Andries Noppert kijkt met plezier naar het Nederlands elftal op het EK in Duitsland. Tijdens het WK in Qatar was de goalie de eerste keuze van bondscoach Louis van Gaal, maar hij is zijn plaats in de Oranje-selectie kwijtgeraakt.

"De eerste keer dat ze het volkslied gingen zingen, toen dacht ik wel even: klote, wel jammer", vertelt Noppert tegenover Voetbal International. "Je wil er graag bij zijn natuurlijk. Maar ja, het is ook begrijpelijk, als je het niet goed doet. Ik vind het nu weer leuk om het te volgen en mooi om te zien dat het goed gaat."

Noppert merkt dat de supporters weer achter het Nederlands elftal zijn gaan staan. "We waren met z’n allen heel negatief na die nederlaag tegen Oostenrijk, maar dat hebben ze kunnen omdraaien naar iets positiefs", concludeert de doelman. "We moeten er nu ook achter blijven staan met z’n allen. Dan zie je wat voor fantastisch binding dat kan creëren tussen publiek en spelers. Dat is het mooiste wat er is."

Vanuit Friesland leeft Noppert mee met de Oranje-selectie. "Ik gun ze ook allemaal het beste. Ze spelen bijna allemaal op de hoogste niveaus van de wereld, dus ze weten dondersgoed wat ze doen. Ik hoef ze geen schop onder hun kont te geven, want dat doen ze zelf wel", knipoogt de vijfvoudig Oranje-international.

"Ze hebben wel een beetje geluk gehad", vervolgt Noppert. "Als je derde wordt en aan die kant van het schema terechtkomt, dan geeft dat nog geen garantie voor succes, maar ze doen het wél goed. Nu Engeland, verder moeten we niet kijken."

MATCHDAY! Beluister hieronder de nieuwste Oranjekantine vanuit Dortmund: