Neville hekelt Kane om penalty: "Het is een schande"

Gary Neville hekelt Kane om penalty: "Het is een schande, ik zou woest zijn"

10 juli om 22:12

Gary Neville trekt fel van leer tegen Harry Kane. Ook de voormalig Engels international vindt dat The Three Lions nooit een strafschop hadden mogen krijgen tegen Oranje in de halve finale van het EK.

Roy Keane vindt dat Kane het slim speelde, maar dat is tegen het zere been van Neville. "Als verdediger moet ik zeggen dat het een schande is. Ik zou woest zijn als ik er zo een had tegen gekregen, zeker in deze wedstrijd. Hij wil de bal spelen, er waren ook amper protesten. Echt, in geen honderd jaar een penalty. Mag je dan niet meer proberen om een schot te blokken?", briest de voormalig Manchester United-rechtsback bij ITV

Voormalig Arsenal-aanvaller Ian Wright vindt wél dat de bal terecht op de stip ging. "Het was roekeloos van Denzel Dumfries. Als dit elders op het veld gebeurt, is dat een strafschop. Je kan zeggen wat je wil, maar in zulke gevallen worden strafschoppen gegeven."

Daarmee krijgt Wright echter Neville op zijn dak. "Roekeloos? Mijn God. We zijn allemaal gek geworden als iemand dit een strafschop vindt…"

Ook Pierre van Hooijdonk en Rafael van der Vaart hekelden de actie van Harry Kane, die gewillig naar de grond ging na de vermeende overtreding van Denzel Dumfries. De spits benutte het buitenkansje zelf.