Hake reageert op vertrek bij Go Ahead Eagles

Hake blikt terug op tijd bij Go Ahead: 'Iets wat elke dag door je hoofd spookt'

11 juli om 08:40
Laatste update: 11 juli om 09:24

Go Ahead Eagles heeft het vertrek van René Hake naar Manchester United bevestigd. De oefenmeester gaat bij The Red Devils aan de slag als assistent van Erik ten Hag. In een afscheidsvideo neemt Hake afscheid van de supporters.

Door zijn vertrek naar Manchester komt er na twee jaar een einde aan de tijd van Hake in Deventer. In zijn eerste seizoen eindigde Go Ahead onder zijn leiding op de elfde plaats. Een jaar later werden de Deventenaren negende en wisten ze Europees voetbal veilig te stellen in de play-offs. Onder Hake eindigde Go Ahead voor het eerst sinds 1979 in het linkerrijtje van de Eredivisie.

"Als je bij een club als Go Ahead, dat jarenlang niet in de Eredivisie gespeeld heeft, iets kunt bereiken van meeste puntenaantal ooit, positief doelsaldo, linkerrijtje, play-offs halen en dan ook nog de play-offs winnen, ik denk dat dat voor een club als Go Ahead uniek is", vertelt Hake in de afscheidsvideo. "Dat moeten we met zijn allen koesteren."

Vervolgens haalt Hake herinneringen op van zijn tijd in Deventer. "Ik denk aan het overlijden van de vader van Bas Kuipers wat behoorlijk veel impact heeft gehad", begint de oefenmeester. "De blessure van Finn Stokkers, die er heel lang uit is geweest en uiteindelijk weer terugkomt op het voetbalveld. Dat zijn dingen die gebeuren en heel veel indruk maken. Het meest opvallende is natuurlijk het overlijden van Kees (Vierhouten, red.). Dat is iets wat elke dag door je hoofd spookt. Dat kun je niet loszien van de mooie momenten, maar ik denk dat we als team daar heel goed doorheen zijn gekomen."

Ten slotte laat Hake weten dankbaar te zijn voor de afgelopen twee seizoenen. "Ik wil op deze manier iedereen bedanken voor de steun en ik hoop dat die support blijft. Dat verdient een club als Go Ahead. Iedereen moet weer door en dat kan alleen als iedereen erachter blijft staan."