Derksen gaat niet tussen Oranje-fans staan

Derksen: 'Te gek voor woorden, wat voor indruk krijgt de wereld van ons land?'

11 juli om 09:22

Door de uitschakeling van het Nederlands elftal op het EK is er een einde gekomen aan een Nederlands volksfeest in Duitsland. Oranje werd tijdens het EK gesteund door een groot aantal supporters en dit oogstte lof in het buitenland. Johan Derksen heeft er niet over nagedacht om tussen de fans te gaan staan.

De beelden van het Oranje-legioen dat losging op Snollebollekes gingen de hele wereld over. De artiest werd door CNN geïnterviewd over zijn hit 'Links Rechts' en hij zei dat iedereen deel wil uitmaken van deze festiviteiten. "Dit is te gek voor woorden. Wat voor indruk krijgt de wereld van ons land, met dit soort beelden? Rob (Snollebollekes, red.) zegt dat iedereen er deel van wil uitmaken, maar dan ben ik zeker de uitzondering", reageert Derksen bij Vandaag Inside Oranje.

"Dalijk denken die Amerikanen dat al die mensen voor Rob Kemps komen. Maar die mensen komen gewoon voor die wedstrijd", lacht collega René van der Gijp. Voormalig bondscoach Dick Advocaat betwijfelt of de spelers veel mee hebben gekregen van de massale steun. "Je krijgt er niet heel veel van mee. In Portugal (tijdens het EK van 2004, red.) was het ook redelijk druk, maar je zit in het spelershotel en je komt bijna niet buiten", aldus de trainer. "Ik vind het wel geweldig om te zien. Het is echt geweldig wat de fans gedaan hebben dit EK."

Door de 1-2 nederlaag tegen Engeland is Nederland uitgeschakeld in de halve finale van het EK. De ploeg van Ronald Koeman kwam snel op voorsprong door een doelpunt van Xavi Simons, maar de Engelsen kwamen snel op gelijke hoogte na een benutte strafschop van Harry Kane. In de negentigste minuut schoot invaller Ollie Watkins de winnende treffer binnen. In de finale neemt Engeland het op tegen Spanje.