Bayern maakt Palhinha-transfer bekend

Bayern heeft eindelijk beet en betaalt 50 miljoen voor Portugees international

11 juli om 10:04

João Palhinha is eindelijk officieel speler van Bayern München. Der Rekordmeister wilde de Portugees in de zomer van 2023 al naar Duitsland halen, maar greep toen mis. De middenvelder komt over van Fulham en tekent bij Bayern een meerjarig contract. 

De transfer diende zich al een tijdje aan. De interesse van Bayern in Palhinha is altijd blijven bestaan, en het lag dan ook in de lijn der verwachting dat Der Rekordmeister terug zou komen bij Fulham. 

De Engelse club ontvangt vijftig miljoen euro voor de controlerende middenvelder, die in Zuid-Duitsland zijn handtekening heeft gezet onder een verbintenis tot medio 2028. In de overeenkomst is ook een optie opgenomen voor één extra jaar. 

Bij Bayern komt de 31-voudig international samen te werken met Vincent Kompany, de nieuwe trainer van Der Rekordmeister. Hoewel de transferzomer nog lang duurt, is Palhinha allerminst de eerste aanwinst voor de club. Eerder werden ook verdediger Hiroki Ito en vleugelaanvaller Michael Olise aangetrokken. Laatstgenoemde kwam eveneens over uit de Premier League.