Feyenoord neemt broers over van Ajax

Feyenoord plukt broers weg bij Ajax: 'We wilden graag deze stap zetten'

11 juli om 11:03
Laatste update: 11 juli om 11:04

Feyenoord heeft Tim en Nick de Koning weggeplukt uit de jeugdopleiding van Ajax. De twee broers hebben een meerjarige verbintenis ondertekend in Rotterdam en liggen tot de zomer van 2027 vast in De Kuip.

Het duo stapte in 2017 over van de jeugdopleiding van Sparta Rotterdam naar Ajax, maar nu keren ze weer terug naar Rotterdam. Tim de Koning zal na de zomerstop aansluiten bij Feyenoord O17, terwijl zijn broer Nick onderdeel wordt van Feyenoord O19. 

"Ik kijk er naar uit om bij Feyenoord de volgende stappen te gaan zetten als voetballer", reageert Nick (17) in gesprek met de clubkanalen. "Het is voor ons allebei een nieuwe club, een nieuwe omgeving, maar ik heb er heel veel zin en vertrouwen in. Ik kan niet wachten tot het seizoen gaat beginnen."

"Feyenoord heeft ons uitgebreid laten zien wat voor plannen ze met ons hebben op sportief gebied", vult Tim (15) zijn broer aan. "Dat voelde meteen goed en dus wilden we graag deze stap zetten. We zijn nog jong, kunnen nog veel leren, dus is het aan ons allebei om hard te werken en te laten zien wat we waard zijn."