Feyenoord troeft PSV en Italiaanse clubs definitief af: Wellenreuther verlengt

Feyenoord troeft PSV en Italiaanse clubs definitief af: Wellenreuther verlengt

10 juli om 11:07
Laatste update: 10 juli om 11:33

Feyenoord heeft Timon Wellenreuther definitief langer aan zich weten te binden. De Duitse goalie heeft zijn contract tot medio 2027 verlengd in De Kuip. Daarmee is een langer verblijf bij Feyenoord van Wellenreuther zo goed als zeker.

Aanvankelijk leek het erop dat de sluitpost deze zomer zou gaan vertrekken uit Rotterdam. PSV, AS Roma en Internazionale toonden interesse, maar Wellenreuther heeft er dus toch voor gekozen om bij Feyenoord te blijven. De Duitser ligt nu nog drie jaar vast bij De Stadionclub, waar hij komend seizoen weer de concurrentiestrijd aan zal gaan met Justin Bijlow. Eerder werd nog gemeld dat Wellenreuther alleen bij Feyenoord wilde blijven als hij eerste doelman zou worden.

"De afgelopen twee seizoenen waren fantastisch", zo reageert Wellenreuther in gesprek met de clubkanalen op zijn verlenging. "De steun van het publiek, het vertrouwen dat ik voel vanuit de club en de staf: dat waren stuk voor stuk belangrijke redenen voor mij om bij Feyenoord te willen blijven. Ik heb hier al veel mooie momenten meegemaakt, vorig seizoen nog met het spelen van de bekerfinale, en ik kijk er naar uit om de komende jaren nog meer successen te behalen."

Wellenreuther fungeerde in de afgelopen twee seizoenen als tweede doelman bij Feyenoord, maar toch kwam hij al tot veertig officiële duels in het eerste elftal. Dat heeft alles te maken met het feit dat Bijlow regelmatig met blessureleed kampte. In de wedstrijden die hij mocht keepen, maakte Wellenreuther een sterke indruk.