Noppert heeft 'bepaalde dingen' in contract staan bij Heerenveen

Noppert heeft 'bepaalde dingen' in contract staan: 'Weg kun je altijd, maar...'

11 juli om 13:15
Laatste update: 11 juli om 15:14

In zijn contract staan 'bepaalde dingen', maar Andries Noppert is niet langer bezig een vertrek bij sc Heerenveen. Hij wil komend seizoen de eerste doelman worden onder Robin van Persie.

Noppert hoopte na zijn opzienbarende WK op een stap hogerop, maar kwam niet weg en verlengde uiteindelijk zijn contract tot medio 2027. Nu is een transfer ver weg. "Ik heb bepaalde dingen in mijn contract staan, dus weg kun je altijd. Alleen het zou niet goed zijn als ik daar nu mee bezig ben", vertelt hij aan Voetbal International. "Ik wil ervoor zorgen dat ik hier eerste keeper word, dat is mijn belangrijkste doel."

Noppert wil Van Persie de komende weken overtuigen. De samenwerking verloopt tot nu toe goed, aldus de dertigjarige keeper. "Het is heel duidelijk wat we willen, alleen moeten we dat stapje voor stapje doornemen, zoals hij het ziet. Dat heeft een beetje tijd nodig, maar ik geloof erin. Ik moet veel meevoetballen en we krijgen veel uitleg in korte tijd. Dan trainen we weer op één vast ding en komt er daarna weer wat nieuws bovenop, maar ik heb er wel een goed gevoel bij."