'Ajax doet Traoré aanbieding voor verrassende terugkeer'

'Ajax doet Traoré aanbieding en hoopt verrassende terugkeer snel af te ronden'

11 juli om 14:03
Laatste update: 11 juli om 17:57

Groot transfernieuws uit Amsterdam: Bertrand Traoré staat op de drempel van een terugkeer naar Ajax, meldt De Telegraaf. De transfervrije aanvaller (28) moet op korte termijn de overstap maken.

Ajax heeft Traoré een aanbieding gedaan. De aanvaller uit Burkina Faso, die als rechtsbuiten, linksbuiten en spits uit de voeten kan, buigt zich op dit moment over het contractvoorstel. Hij is transfervrij na zijn vertrek bij Aston Villa deze zomer.

In de Johan Cruijff ArenA heeft men 'goede hoop' dat de terugkeer van Traoré op korte termijn kan worden afgerond, aldus De Telegraaf. De nieuwe trainer Francesco Farioli en technisch directeur Alex Kroes zijn het erover eens dat de Burkinese aanvaller een versterking kan zijn.

Traoré speelde in het seizoen 2016/2017 op huurbasis voor Ajax. Hij had toen een belangrijk aandeel in het bereiken van de Europa League-finale, al kreeg de aanvaller ook veel kritiek. Zijn toenmalige broodheer Chelsea leende hem in Nederland ook uit aan Vitesse.

De laatste jaren kwam Traoré uit voor achtereenvolgens Olympique Lyon, Aston Villa, Istanbul Basaksehir en Villarreal. Bij de Spaanse club bleef hij steken op één doelpunt. Ajax kan hem gratis overnemen en ziet in Traore - mede door de financiële moeilijkheden - een buitenkansje, klinkt het.

"Toen ik wegging, heb ik gezegd dat ik ooit nog een keer terug wilde keren bij Ajax", liet Traoré vier maanden geleden nog weten op de officiële website van Ajax. "We gaan zien hoe het gaat lopen, je weet het nooit in het voetbal."

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!