Traoré zet deur op een kier: 'Gezegd dat ik wilde terugkeren bij Ajax'

Traoré zet deur op een kier: 'Gezegd dat ik wilde terugkeren bij Ajax'

7 maart - 18:54
39

Bertrand Traoré sluit een terugkeer naar Ajax niet uit. Dat laat de 28-jarige aanvaller weten op de website van de Amsterdammers.

Traoré verruilde Aston Villa in januari voor Villarreal. In Spanje tekende de rechtsbuiten een contract voor één jaar, waardoor hij komende zomer transfervrij is. Ajax zit momenteel bovendien niet al te breed in zijn opties op de rechtervleugel.

Hoe kijkt Traoré tegen een terugkeer aan? "Toen ik wegging, heb ik gezegd dat ik ooit nog een keer terug wilde keren bij Ajax. We gaan zien hoe het gaat lopen, je weet het nooit in het voetbal", stelt de Burkinees, die zijn seizoen in Amsterdam al de beste in zijn carrière noemde. Hij reikte met de Amsterdammers onder meer tot de Europa League-finale. "We hebben zoveel mooie momenten gehad met de fans, maar ook met de mensen in Amsterdam." 

Traoré hoopt bij Villarreal af te rekenen met blessureleed. "De laatste jaren heb ik veel blessures gehad en moeite met het vinden van mijn ritme. In januari speelde ik op de Afrika Cup en daarna kreeg ik de kans om naar Villarreal te gaan. Het belangrijkste is dat ik weer week in week uit ga spelen."