Arsenal en Man City juichen: titelkansen Liverpool slinken na nieuw puntenverlies

27 april - 15:24 Laatste update: 15:37
44

De titelkansen van Liverpool zijn na zaterdagmiddag na het bezoek aan West Ham United nog verder geslonken. De toekomstige club van Arne Slot rechtte de rug in de tweede helft, maar speelde op de valreep alsnog gelijk: 2-2.

Liverpool steekt allerminst in grootse vorm. Afgelopen woensdag werd er nog met 2-0 verloren bij Everton, terwijl het de week daarvoor door Atalanta Bergamo al op Europese uitschakeling werd getrakteerd. Ook de eerste helft bij West Ham was niet al te goed.

Met Virgil van Dijk, Cody Gakpo en Ryan Gravenberch in de basis waren de kansen schaars. Gakpo kreeg wel een mogelijkheid, net als Luis Diaz, die de paal raakte. Het was echter West Ham dat op voorsprong kwam. Jarrod Bowen kopte binnen na een fraaie voorzet van voormalig Ajax-aanvaller Mohammed Kudus.

In de tweede helft schakelde Liverpool een tandje bij. The Reds gingen vol op zoek naar de gelijkmaker, en die kwam er al in de 53e minuut. Linksback Andy Robertson scoorde. De bezoekers namen in de fase daarna allerminst gas terug. Het regende kansen voor Liverpool, ook voor de Nederlanders Gravenberch en Gakpo.

Laatstgenoemde stond uiteindelijk aan de basis van de 1-2. De voormalig PSV'er schoot de bal via Angelo Ogbonna, Tomas Soucek én doelman Alphonse Areola tegen de touwen. Liverpool dacht de zege daarmee in veilig te hebben gesteld, maar daar dacht Michail Antonio anders over. De aanvaller van West Ham maakte ongeveer een kwartier voor tijd weer gelijk.

Door het nieuwe puntenverlies staat Liverpool op 75 punten uit 35 wedstrijden. Manchester City heeft één punt meer, maar speelde wel twee wedstrijden minder. Arsenal is nog altijd koploper, met 77 punten.