PSV bevestigt vertrek Ramalho

Daar is de bevestiging: wegen scheiden na zes prijzen tussen PSV en Ramalho

11 juli om 14:20
Laatste update: 11 juli om 14:32

André Ramalho heeft zijn laatste wedstrijd gespeeld namens PSV. De verdediger trekt na drie seizoenen de deur achter zich dicht in Eindhoven, waar hij zes prijzen wist te pakken.

PSV deed aan Ramalho, wiens contract bij de landskampioen op 1 juli verliep, een aanbieding met een lager salaris, maar beide partijen bereikten geen akkoord over een contractverlenging. De Eindhovenaren wilden graag door met Ramalho, maar de verdediger heeft besloten om zijn carrière elders voort te zetten.

Naar verluidt is Ramalho dicht bij een akkoord met het Braziliaanse Corinthians, maar ook andere clubs hengelen naar de diensten van de 32-jarige stopper, die zelf openstaat voor een terugkeer naar zijn geboorteland. Hij heeft meerdere opties achter de hand in Brazilië, maar het is niet duidelijk welke clubs nog meer in de markt zijn voor Ramalho. 

In de zomer van 2021 werd Ramalho door PSV voor 2,5 miljoen euro overgenomen van RB Salzburg. De Braziliaan speelde drie seizoenen in Eindhoven en wist alle nationale prijzen te winnen. Drie keer werd de Johan Cruijff Schaal gewonnen, twee keer de KNVB Beker en in zijn laatste seizoen werd Ramalho met PSV landskampioen.

Met Ryan Flamingo heeft PSV al een verdediger aangetrokken voor het hart van de defensie. Daarnaast zijn de Eindhovenaren in de markt voor de handtekening van Sepp van den Berg (Liverpool) als extra optie voor de achterste linie. Naast Ramalho is ook verdediger Armel Bella-Kotchap, die afgelopen seizoen werd gehuurd van Southampton, vertrokken bij PSV.