Bizar: Braziliaanse agent schiet doelman in been na opstootje: 'Laffe daad'

Braziliaanse politieagent schiet speler in been met rubberkogel: 'Laffe daad'

11 juli om 15:53
Laatste update: 11 juli om 16:09

Een absurd verhaal uit het tweede niveau van Brazilië: na afloop van de wedstrijd tussen Gremio Anapolis en Centro Oeste (1-2) werd de doelman van de thuisploeg door een politieagent met een rubberkogel beschoten.

Na het laatste fluitsignaal ontstond er commotie aan de rand van het veld, waarna de politie ingreep. Op beelden die rondgaan op sociale media is te zien dat een politieagent van dichtbij op de benen van Ramon Souza schiet. De doelman hinkt vervolgens weg. Na een behandeling op het veld werd hij per ambulance naar het ziekenhuis afgevoerd. Het is niet bekend hoe ernstig zijn verwondingen zijn. 

De Braziliaanse politie is een onderzoek gestart naar het incident. Gremio Anapolis, de club van Souza, reageerde woedend. 'Na afloop van de wedstrijd werd onze doelman Ramon Souza op laffe wijze geraakt door een rubberkogel, die door een politieagent werd gelost. 10 juli wordt gekenmerkt door een gewelddadige, vuile en afschuwelijke daad tegen een van onze spelers, die nooit zal worden vergeten', luidt het statement van de club.