Café manager geniet van Oranje-fans in centrum van Dortmund

Oranjegekte in Dortmund: 'Dit was nieuw voor ons, echt uniek'

11 juli om 16:00
Laatste update: 11 juli om 16:02

Café manager Oliver Seebacher heeft genoten van de Oranje-supporters in het centrum van Dortmund. Volgens Seebacher waren er 15.000 tot 20.000 mensen op het kleine plein, waar zijn café zit.

"Waarvan tachtig procent Nederlanders", zegt Seebacher, manager van café-restaurant Maximilian, in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Het was ongekend. Het was één groot feest. We hebben de hele dag 'Links Rechts' gedraaid en 'Wat zullen we drinken'. Er werd de hele dag gezongen."

Niet eerder waren er zoveel inwoners uit een land in het centrum van Dortmund. "De Nederlanders waren gisterenavond in de hele stad. Dit was nieuw voor ons. Gisteren was echt uniek", aldus Seebacher. "Links Rechts is de beste fanwalk ooit."

Voor Seebacher betekende deze Oranjegekte veel extra werk. Er liepen vijftig werknemers rond van zijn bedrijf, die allemaal tien tot vijftien uur hebben gewerkt. "Ze krijgen wat extra vrije tijd", belooft de manager. "En een bonus."

Er werd maar liefst 4000 liter getapt in het café van Seebacher. "Met voetbalfans was dit een record", vertelt de manager. Alleen bij festivals met mobiele biertappunten worden er meer liters getapt. Vooral Bacardi Cola werd veel besteld door de Oranje-supporters. "Dat drinken jullie Nederlanders blijkbaar graag."