Bertaccini (STVV) na spuugincident tegen Ajax

Mikpunt van kritiek reageert op spuugincident tegen Ajax: 'Reactie na pittig duel'

11 juli om 16:15
Laatste update: 15 juli om 08:04

Adriano Bertaccini kreeg de nodige kritiek over zich heen na de oefenwedstrijd tegen Ajax. STVV ging met 4-0 onderuit en het spuugincident rondom de spits van de Belgische club was na afloop hét gespreksonderwerp. Bertaccini heeft gereageerd op de commotie.

Ajax kende een gemakkelijke avond tegen STVV en aan het eind van de eerste helft zorgde dit voor de nodige frustraties bij Bertaccini. In een duel met Tristan Gooijer vloerde de spits de jeudgexponent van de Amsterdammers. Vervolgens leek hij de Ajacied te bespugen terwijl die op de grond lag.

De scheidsrechter was het incident ontgaan en liet doorspelen. De aanwezige toeschouwers en de tv-camera’s hadden het voorval niet gemist. Na afloop van de wedstrijd zorgde dit voor de nodige commotie, waarna Bertaccini de volle laag kreeg op social media en in de Nederlandse pers.

Bertaccini voelde zich genoodzaakt om te reageren op de commotie. "Ik ben eerlijk gezegd verrast door de commotie die er ontstaan is. Achteraf bleek dat het op de beelden lijkt alsof ik naar mijn tegenstander spuug, maar dat was zeker niet mijn bedoeling", citeert Het Belang van Limburg Bertaccini.

Bertaccini geeft verdere uitleg over het spuugincident. "Ik reageerde gewoon even na een pittig duel. Moest die actie verkeerd overgekomen zijn bij de supporters, verontschuldig ik me daarvoor. Want dit gedrag ligt niet in mijn aard. Ik ben een temperamentvolle speler, maar heb altijd respect voor mijn rechtstreekse tegenstander", besluit Bertaccini.