Zirkzee naar Manchester United van Ten Hag

'Here we go: Ten Hag haalt voor miljoenenbedrag wéér een bekende naar United'

11 juli om 16:44
Laatste update: 11 juli om 18:49

Joshua Zirkzee gaat de overstap maken naar Manchester United. Dat meldt de doorgaans goed ingevoerde Fabrizio Romano. Manchester United gaat meer dan veertig miljoen euro betalen voor de spits van Bologna. 

Romano meldt dat Manchester United geen gebruik gaat maken van de clausule in het contract van Zirkzee. De spits kon voor veertig miljoen euro opgepikt worden, maar de Engelsen kiezen ervoor om iets meer te betalen en de betaling te verspreiden over drie jaar. Zirkzee gaat naar verluidt een contract tekenen tot medio 2029. 

Zirkzee maakte twee jaar geleden de overstap van Bayern München naar Bologna. De aanvaller speelde in de jeugd van ADO Den Haag en Feyenoord en stapte op jonge leeftijd over naar Der Rekordmeister. Bayern verhuurde hem later aan Parma en Anderlecht. In 2022 volgde de transfer naar Bologna, waarvoor hij vorig seizoen twaalf keer het net wist te vinden en zeven assists gaf in 37 officiële duels. Een flink deel van de transfersom die Bologna nu krijgt, gaat naar de Duitse grootmacht.

Ronald Koeman besloot Zirkzee op de valreep mee te nemen naar het EK. De spits maakte tegen Turkije zijn debuut voor het Nederlands elftal. Ook in de verloren finale tegen Engeland viel de spits nog in. Ook hij kon het tij niet meer keren voor Oranje

Lang leek AC Milan er met de handtekening van Zirkzee vandoor te gaan. Uiteindelijk trekt het Manchester United van Erik ten Hag aan het langste eind. De Haaksbergenaar haalt met Zirkzee weer een Nederlander in huis.