Van de Beek naar Girona

Witte rook uit Catalonië: Van de Beek laat Man United definitief achter zich

11 juli om 17:36
Laatste update: 11 juli om 18:49

Donny van de Beek is speler van Girona. De Spaanse club maakt melding van de komst van de middenvelder. Manchester United ontvangt om en nabij de vijfhonderdduizend euro voor de oud-Ajacied. Dat bedrag kan oplopen via bonussen. 

Van de Beek heeft een contract tot medio 2028 getekend bij de Spaanse stuntploeg. Bij Girona komt de middenvelder oud-Ajacieden Daley Blind en Gabriel Misehouy tegen. Met Blind in de gelederen wist Girona zich vorig seizoen te plaatsen voor de Champions League. Misehouy maakte vorige week de overstap naar de club die onderdeel is van de City Football Group.

Manchester United ontvangt naar verluidt een half miljoen euro voor Van de Beek. Dat kan via bonussen oplopen tot vier à vijf miljoen euro. Zijn periode bij The Mancunians komt met de transfer definitief tot een einde. De voorbije jaren werd hij al uitgeleend aan Everton en Eintracht Frankfurt, waar hij net als op Old Trafford geen goede indruk wist te maken.

In september 2020 maakte Van de Beek voor een kleine veertig miljoen euro de overstap van Ajax naar United, waar hij zijn hoge prijskaartje niet wist waar te maken.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!