Belgische subtoppers zijn aan zet

Belgische subtoppers zijn aan zet

17-08-2008 13:58

De opmerkelijkste transfer van AA Gent is ongetwijfeld trainer Michel Preud'homme. Hij loodste Standard na een lange Luikse droogte eindelijk nog eens naar de titel, maar koos er dan voor om zijn carrière in Oost-Vlaanderen verder te zetten. De nieuwe coach moet er Trond Sollied doen vergeten, die richting Heerenveen trok. Gent zal het ook moeten stellen zonder de creatieve inbreng van middenvelder Khalilou Fadiga. De Senegalees verhuisde naar concurrent Germinal Beerschot.

Die ploeg staat voor een moeilijke uitwedstrijd tegen Racing Genk. GBA zag uitblinkers Hernan Losada en Gustavo Colman vertrekken naar respectievelijk RSC Anderlecht en Trabzonspor. De fusieclub verloor zo in één klap zijn succesvolle centrale middenveld.

Aan nieuwe gezichten Fadiga, Faris Haroun (Racing Genk) en Rocky Peeters (Sint-Truiden) om de leemte op te vullen. Haroun zal er alleszins niet bij zijn tegen zijn oude club, want de middenvelder maakt deel uit van de Belgische Olympische voetbalploeg. Vooraan moet Kevin Vandenbergh (foto), geleend van FC Utrecht, zorgen voor de doelpunten. Hij zal echter op scherp moeten staan, want de plaatsjes in de aanval zijn duur bij de Antwerpenaren.

Genk staat dan weer voor het seizoen van de heropstanding. Na een rampzalig jaar, waarin de Limburgers ver onder niveau presteerden, werd er fors geïnvesteerd. Centrale verdediger Joao Carlos kwam over van Lokeren en liet een uitstekende indruk achter tijdens de voorbereiding. Op het middenveld zijn Daniel Pudil en Daniël Tözser de nieuwkomers. In de spits krijgt goalgetter Elyaniv Barda de hulp van targetman Adam Nemec. Aan nieuwe trainer Ronny van Geneugden om alles in goede banen te leiden.


Speelschema:
18.00 uur: AA Gent - Bergen
20.30 uur: Racing Genk - Germinal Beerschot