Zoutman: Ik ben dik tevreden

Zoutman: "Ik ben dik tevreden"

16-09-2008 10:06

"Ik ben duidelijk tevreden", zei Zoutman na afloop tegenover VoetbalPrimeur. "De verdedigende afspraken zijn goed nagekomen, we hebben niet echt veel uitgespeelde kansen weggegeven. In de beginfase hadden we het moeilijk. Een aantal keer goed weggekomen, ook met strafschopsituaties. Het was vanaf de kant moeilijk te zien, maar ik neem aan dat de scheids de juiste beslissing neemt. Hij staat er immers dichter op."

"Later waren er nog wat schietkansen", vervolgt de trainer zij  verhaal. "We komen dan zelf op 0-1 en daarna hebben we het tot aan de rust vrij makkelijk vol gehouden. Na de rust is RKC een stuk aanvallender. Toen zijn we echter niet rustig genoeg geweest. Als je verdedigend achteruit moet, krijg je aanvallend meer ruimte. Daar zijn we niet goed mee omgegaan."

Dat RKC gelijk kon maken en de wedstrijd in 1-1 eindigde was voor Zoutman geen probleem. "Het is niet onmenselijk dat er een enkele fout gemaakt wordt in negentig minuten plus blessuretijd. We hebben ons na die treffer redelijk snel kunnen herstellen en al bij al ben ik zeer tevreden. We hebben met fases goed gespeeld. Vooraf was ik benieuwd hoe we stand zouden houden bij één van de betere ploegen, en dat ging goed."