Van Basten: Dit geeft ons vertrouwen

Van Basten: "Dit geeft ons vertrouwen"

16-11-2008 16:31

Fabian Bijman
AMSTERDAM

Het elftal van Marco van Basten zette zich zondag in eigen huis resoluut over de bekerblamage tegen FC Volendam heen. Woensdag liep het door blessures geplaagde Ajax tegen een 1-0 nederlaag aan bij de hekkensluiter van de Eredivisie. Dat debacle werd door de Amsterdammers tegen PSV rechtgezet. De vieze smaak werd door de 4-1 overwinning glansrijk weggespoeld.

"Ik denk dat wij heel erg blij moeten zijn met deze goede wedstrijd en mooie uitslag", reageert een opgeluchte Van Basten na afloop. De trainer gaf te kennen dat zijn ploeg het met fases moeilijk had tegen de regerend landskampioen. "Vooral de middenfase van de tweede helft was voor ons een lastige periode. PSV speelde dwingender en dominanter en kwam op gelijke hoogte. Vanaf dat moment pakten we het initiatief goed op. De 2-1 werkte in elk geval bevrijdend."

"We hebben een jonge ploeg, zijn met een proces bezig. Dan gebeuren dingen zoals de nederlaag tegen Volendam", verklaart Van Basten. "We hebben vandaag de mazzel dat er weer wat mensen terugkeren. Sulejmani kan invallen en scoort en de wissels lieten een uitstekende indruk na. Gabri valt goed in en is bij twee treffers betrokken en Leonardo maakt de 4-1.

"Ik ben trots op de jongens dat ze als collectief gevochten hebben. Het is belangrijk voor spelers om te beseffen dat het om het groepsproces gaat. Dit geeft ons een goed gevoel en veel vertrouwen. En Sjakie Wolfs ook."