'Roze' Ribéry helpt Bayern op weg naar zege

'Roze' Ribéry helpt Bayern op weg naar zege

24-11-2008 11:51

De Franse technicus betrad het veld op de Nike Mecurial Vapor Rosa. Een roze uitvoering van het succesvolle Nike-model. Ribéry kon voorafgaand aan het duel in elk geval niet wachten de schoenen aan zijn voeten te doen. "Ik kijk er ontzettend naar uit om te scoren met de Mercurial Vapor Rosa. Het is een leuke kleur en dit verwacht je in eerste instantie niet in het voetbal", zegt Ribéry.

De handgemaakte schoen van Italiaanse makelij heeft een radicale verandering ondergaan en is nu in het geheel roze, afgezien van een contrasterende witte swoosh. Ribéry was in elk geval direct succesvol op zijn nieuwe kicksen. Hij krulde op knappe wijze uit een vrije trap de 2-1 tegen de touwen.

De Fransman was zaterdag niet de enige speler die de roze kicksen op het veld liet zien. Zo was onder meer in Nederland PSV-aanvaller Danko Lazovic op dezelfde schoenen te bewonderen. Wereldwijd volgen vele andere topvoetballers het voorbeeld van Ribéry. Zo hebben ook Andrei Arshavin (Zenit Sint-Petersburg) en Marco Materazzi (Internazionale) een paar besteld.

Ook zo benieuwd naar de nieuwste telg van de Nike-familie? VoetbalPrimeur presenteert beelden van deze wel zeer bijzondere voetbalschoenen. Tevens vind je hier de beelden van de treffer van Ribéry. Zijn eerste op de Nike Mecurial Vapor Rosa.

1yo6K1WItIA

HxmSJoVCQT0