Red Bull blijft kritisch ondanks koppositie

Red Bull blijft kritisch ondanks koppositie

01-12-2008 10:56

René van Zee
SALZBURG

Robin Nelisse was de gevierde man aan de zijde van Red Bull Salzburg. De treffer van de oud-spits van onder meer Feyenoord, AZ en FC Utrecht, overigens alweer zijn negende van het seizoen, bezorgde zijn ploeg de winst. "Mijn doelpunt (de 4-2, red.) maakte aan alle onzekerheid een einde", zo stelde de aanvaller met een glimlach op het gelaat na afloop van de in zijn ogen 'enorm belangrijke' overwinning.

"Ik ben tevreden over het resultaat", zegt trainer Co Adriaanse na afloop in gesprek met VoetbalPrimeur. Toch had de oefenmeester wel wat aan te merken op de zege van zijn ploeg. "Ik had mijn spelers gewaarschuwd dat Mattersburg vooral in de beginfase agressief te werk zou gaan. Toch vielen er twee doelpunten. Dat mag niet gebeuren."

Barry Opdam was blij met de 'verdiende overwinning' van Red Bull, maar de verdediger weet ook dat er nog wel wat punten verbeterd moeten worden. "We moeten bij balverlies sneller terugschakelen. Dan kunnen situaties zoals bij het eerste doelpunt worden voorkomen. Als we er in slagen dat te verbeteren, gaat het nóg beter lopen."

Opdam, die nog een tweejarig contract heeft, heeft het goed naar zijn zin in Oostenrijk. "Ook na de verloren wedstrijd van vorige week is de stemming prima gebleven", stelt de oud-AZ'er tevreden.

Toch was er voor sommige spelers ook minder positief nieuws dit weekeinde. Manager Heinz Hochhauser liet weten dat de club afscheid zal nemen van een aantal contractspelers. De uitschakeling in de UEFA Cup speelt daar een belangrijke rol in.

"Doordat we Europees zijn uitgeschakeld, krijgen deze week enige spelers te horen dat zij uit mogen kijken naar een nieuwe club. Aan het eind van het seizoen lopen de contracten van twaalf spelers af. Voor een aantal van hen, en de club, is het beter om in de winterstop afscheid te nemen."