FC Utrecht in blessuretijd naast NAC

FC Utrecht in blessuretijd naast NAC

17-01-2009 23:41

NAC kwam na ruim een half uur op voorsprong. Een vrije trap van Martijn Reuser werd door de debuterende Nordin Boukhari op de paal gekopt. De terugspringende bal werd door Zwaanswijk over de lijn gewerkt. De centrale verdediger deed dat nota bene op zijn (34e) verjaardag, tegen zijn oude club.

Tot dan had FC Utrecht een overwicht. Via Cedric van der Gun en Simon Cziommer combineerde de formatie van interimcoach Ton du Chatinier er aardig op los. Tot kansen leidde het aardige spel echter niet. Wellicht was de formatie, die door schorsingen en blessures zes man miste, daarvoor onvoldoende ingespeeld.

Op Anthony Lurling en Kurt Elshot na was de thuisclub vrijwel compleet. Naast Reuser maakte ook Tommie van der Leegte zijn rentree. De oud-PSV'er beleefde daaraan minder plezier. Na twintig minuten verliet hij alweer geblesseerd het veld. Reuser, die een maand of twee langs de kant stond, hield het iets meer dan een uur vol.

De openingstreffer zorgde even voor een ommekeer. NAC nam het initiatief. Het leidde tot fraaie acties van vooral Reuser en Boukhari. Topschutter Matthew Amoah werd net niet goed genoeg in stelling gebracht om de beslissing te forceren.

Wel werd duidelijk dat de komst van Boukhari extra kleur aan het aanvalsspel van NAC kan geven. Coach Robert Maaskant krijgt opnieuw meer mogelijkheden, waardoor zijn elftal minder vatbaar wordt voor blessures en schorsingen. De coach gaf vooraf al aan dat er nu meer keuzes moeten worden gemaakt. Hij zal er niet rouwig om zijn.

In het laatste half uur was FC Utrecht weer de bovenliggende partij. Het leidde bij pogingen van Tom Caluwé, Cziommer en Van der Gun tot hachelijke situaties voor het doel van Jelle ten Rouwelaar. De keeper van NAC leek desondanks stand te houden. Aan het eind werd de druk van Utrecht de thuisclub echter alsnog te veel. Caluwé kon daardoor de 1-1 binnen schieten.