Twente pakt zege bij rivaal Heracles

25-01-2009 17:38

FC Twente begon het beste aan de burenruzie. De formatie van trainer Steve McClaren zette veel druk naar voren en gaf Heracles daarmee amper de kans de eigen speelhelft te verlaten. De nummer drie van de ranglijst liet echter na om kansen te creëren in die fase. Pas na ruim een kwartier kwam FC Twente voor het eerst echt gevaarlijk door via Eljero Elia, die naar binnen sneed en uithaalde. De inzet verdween rakelings naast.

Drie minuten later had Marko Arnautovic de openingstreffer op zijn schoen toen hij ontsnapte aan buitenspel. De spits werd echter afgestopt door doelman Martin Pieckenhagen. Daarna was het opnieuw Elia die maar net over het doel schoot. Heracles liet pas een paar minuten voor rust voor het eerst wat van zich zien, toen Ricky van den Bergh de bal ruim over schoot.

Kort voor de pauze mocht Blaise Nkufo namens de gasten tweemaal vrijstaand van dichtbij inkoppen, maar beide keren mikte de Zwitser precies in de handen van Pieckenhagen. In blessuretijd moest de keeper echter alsnog capituleren. Kenneth Perez kon over de as van het veld oprukken, zag twee medespelers buitenspel staan en besloot zelf uit te halen. Hij krulde de bal schitterend in de lange hoek.

In de tweede helft beet de thuisclub feller van zich af en dat leverde ook een paar kansjes op. Uit een schot van Darl Douglas moest Sander Boschker een rebound weggeven, maar in de nastoot hield de doelman met knappe reflex wel Van den Bergh van scoren af.

FC Twente was lang ongevaarlijk, maar een goede steekpass van Wout Brama op Arnautovic besliste het duel. Heracles zette nog wel aan, kwam via Van den Bergh ook nog terug tot 1-2, maar kon de tweede thuisnederlaag van het seizoen niet meer afwenden.