Coronel: Grote dip, maar geen crisis

Coronel: "Grote dip, maar geen crisis"

Gepubliceerd: vrijdag 13 februari 2009 om 01:53vr 13-02-2009 om 01:53

Ondanks de slechte resultaten, blijft het in Amsterdam vooralsnog opvallend rustig. "Iedereen in de organisatie weet wat hij moet doen, wat hij moet zeggen, waar hij verantwoordelijk voor is. Onze spokesmen vallen in de media nu niet meer over elkaar heen, waardoor je naar buiten toe ook écht het beeld uitdraagt dat het intern bij Ajax rustig blijft na een paar nederlagen. Een woord als ?crisis? wil ik sowieso al niet horen. De wereld kent een financiële en een economische crisis en wat wij hier hebben is ?een grote dip?, die intern niet tot crisismaatregelen leidt", zo vertelt Coronel in het AD.

Over de positie van Marco van Basten wil de preses zich niet uitlaten. "Over Van Basten ga ik niets zeggen, dat is niet mijn bevoegdheid. Daarover gaat Van den Boog (algemeen directeur Rik van den Boog, red.) en die heeft al gezegd dat Marco alle steun geniet. Ook hier heb ik de indruk dat Ajax door het rapport beter bestand is tegen een moeilijke periode dan in het recente verleden. De steun die Van Basten intern geniet, heeft geen dubbele bodem."

Het rapport-Coronel, dat vol stond met de nodige verbeteringspunten, is vrijwel volledig nagekomen en gaat voorlopig dan ook de kast in. "Na een tijdje evalueren we dan weer hoe het loopt. Op één ding mag je me al vastpinnen. Als na drie jaar blijkt dat ook deze koers geen succes heeft gebracht, dan ben ik daar in belangrijke mate verantwoordelijke voor."

"Maar voorlopig is dit de koers en ook als dit seizoen teleurstellend eindigt, gaan we niet in paniek iets anders doen. Teleurstellend is: niet eindigen bij de eerste twee in de competitie. In dat geval zullen we uiteraard wel onze maatregelen nemen om volgend seizoen beter te zijn. We zijn geen kleine kinderen", zo legt de voorzitter de lat hoog voor de manschappen van Van Basten.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws