Koç kan niet wachten op Gronings avontuur

Koç kan niet wachten op Gronings avontuur

Gepubliceerd: vrijdag 13 februari 2009 om 02:04vr 13-02-2009 om 02:04

De pas achttienjarige Koç maakt dit seizoen een verpletterende indruk bij Eindhoven, waar hij al zeventien doelpunten scoorde in 25 competitieduels. Zelf is hij nuchter over zijn productie. "Vanaf de C-jeugd ben ik elk seizoen topscorer geworden. Doelpunten maken, is gewoon een van mijn kwaliteiten", vertelt hij in het AD.

Groningen wilde de Turkse Nederlander het liefst al in januari aan de selectie toevoegen, maar daar weigerde FC Eindhoven aan mee te werken. "De club wilde me direct overnemen, zodat ik kon wennen aan het spelniveau en misschien minuten kon maken in de eredivisie. Dat lukte niet. Jammer, want ik had in die zes maanden veel kunnen leren."

Koç weet dat de concurrentie groot is in de aanval bij FC Groningen. "Een genot om naar te kijken. Helemaal Garcia. Heel technisch, niet echt een spits, meer een nummer tien. Prachtig, wat hij kan", aldus het talent, dat reeds telefonisch contact had met trainer Jans. "Een goed gesprek. Hij noemde me een aanwinst voor de toekomst, maar ik wil me in de voorbereiding al bewijzen. Hopelijk krijg ik een kans. Je weet nooit wat er kan gebeuren in de paar weken voor de competitie begint."

De tiener wil koste wat het kost slagen bij FC Groningen, al weet hij dat de stap van de Jupiler League naar de subtop van de Eredivisie groot zal zijn. "Bij FC Groningen prijzen pakken en naam maken", zo beschrijft Koç zijn doel. "Niet dat er over mij gezegd wordt: ?Serhat Koç heeft het niet gehaald, want de stap uit de Jupiler League was voor hem te groot?."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws