Kuiper: Ik ben verbaasd dat het zo snel gaat

Kuiper: "Ik ben verbaasd dat het zo snel gaat"

17-02-2009 10:07

"Ik hoopte op hier en daar wat speelminuten. Op een basisplaats had ik echt nooit gerekend", zo zegt de linksback in gesprek met OnsOranje.nl. "En dat in mijn eerste jaar bij de A-selectie. Doel was om zoveel mogelijk te leren en af en toe misschien als invaller mijn opwachting maken. Ik ben verbaasd dat het nu zo snel gaat."

De verdediger breekt nu door bij de club waar hij al van jongs af aan rondloopt. "Ik ben opgegroeid in de wijk Rijkerswoerd. Als klein jongetje was ik lid van de kidsclub van Vitesse en zat ik elke week op de tribune. Ik ben zelfs nog een keer pupil van de week geweest. Toen ging ik op de foto met aanvoerder Marc van Hintum (nu technisch directeur, red.). Dat aandenken moet ergens in een plakboek zitten."

Dat Bos Hans Westerhof verving tijdens het seizoen is volgens Kuiper van belang voor de resultaten van de club uit Gelderland. "De trainerswisseling is wat dat betreft heel belangrijk geweest. Bos let scherper op de details en onder hem wordt harder getraind. Verder spelen we in een vast 4-4-2-systeem. Dat schept duidelijkheid. De groep groeit naar elkaar toe. Als je met 4-1 van Ajax wint, hoef je voor niemand bang te zijn."

Het talent geniet duidelijk van zijn ontwikkeling en de opmars van Vitesse. De steun van het thuisfront is daarbij ook van belang. "M?n moeder, oom én opa zitten vaak op de tribune. Hij is al tachtig jaar en mijn grootste fan. Ik zie hem een beetje als tweede vader, na het plotselinge overlijden van mijn echte vader, acht jaar geleden. Opa is snel tevreden over mijn spel, maar ik weet dat ik me elke keer weer moet bewijzen. Het gaat nu een beetje beginnen."