'Seizoen AZ-doelman Romero ten einde'

'Seizoen AZ-doelman Romero ten einde'

06-03-2009 16:41

Na het voor de Argentijn ongelukkig verlopen bekerduel met AZ, sloeg Romero hard met zijn hand op de muur van de Alkmaarse kleedkamer. Volgens doktoren heeft de goalie minimaal zes weken nodig voordat zijn hand volledig hersteld is, maar AZ-trainer Louis Van Gaal is van mening dat het nog langer zal duren voordat Romero weer kan keepen.

"Die zes weken is een medische uitleg", tekende het Algemeen Dagblad op uit de mond van Van Gaal. "Een keeper moet er veel meer mee kunnen en eind april is het seizoen voorbij."

"Dát is nou Argentijns temperament", gaat Van Gaal op de website van AZ.
"Het is niet slim van Sergio om zijn frustraties op deze manier te uiten; hij was niet in staat om het te managen. Hij benadeelt op deze manier het team en de club. Ik kijk echter naar de totale mens, in plaats van slechts de voetballer.
Emoties en culturele dimensies spelen in dit geval ook een rol. Bij hem zie ik wel vaker de kogeltjes in zijn ogen branden."

"Hij was niet zozeer boos om het verlies of de uitschakeling, maar meer om het feit dat
zijn blunder zo'n grote rol heeft gespeeld bij de nederlaag. Zo'n blunder is niet des Sergio?s. Na afloop zat hij huilend in de kleedkamer. Sergio was direct al schuldbewust richting mij. Of ik hem vandaag al heb gebeld? Nee, ik denk niet dat hij nu op mijn stem zit te wachten."

De blessure van Romero is een flinke streep door de rekening van de Alkmaarders. Romero maakte tot nog toe een uitstekend seizoen door onder de lat bij de koploper van de Eredivisie. Hij zal in de resterende wedstrijden vervangen worden door de reserve-doelman Joey Didulica.