FC Omniworld wil hoofdklasseteam bij proftak

FC Omniworld wil hoofdklasseteam bij proftak

Gepubliceerd: woensdag 11 maart 2009 om 13:59wo 11-03-2009 om 13:59

"Wij zijn als club momenteel aan het onderzoeken of dit haalbaar is en wat hier de voordelen van zouden zijn", zegt Kooistra tegenover Almere Vandaag. "Nu voetbalt Jong FC Omniworld, ons opleidingsteam, op maandagavond. Behalve dat de entourage in het weekend meer tot de verbeelding spreekt, biedt spelen met een hoofdklasseploeg in het weekend ook vanuit opleidingsoogpunt meer mogelijkheden."

Volgens de technisch manager zijn er wel de nodige voordelen in de nieuwe situatie. "Nu voetbal je op maandag, loop je op dinsdag uit, heb je één dag vrij in de week, mag je op donderdag de spelers die vrijdags bij het eerste zitten niet gebruiken en heb je dus op vrijdag maar een halve selectie tot je beschikking. Met een hoofdklasser heb je meer trainingsmogelijkheden in een week en kun je dus beter opleiden."

Wat er ook gaat gebeuren met het team uit de hoofdklasse, Jong Omniworld zal niet verdwijnen. "Het is als bvo verplicht om een opleidingsteam te hebben. Natuurlijk kun je als club wel besluiten om alleen maar jonge spelers op te nemen in je amateurteam, spelers waarvan je denkt dat ze op termijn goed genoeg zullen zijn voor je eerste team. Daar heb je geen toestemming voor nodig. Dit zijn zaken die wij nu bekijken."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Lees meer over: Almere City FC

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws