Tomasson: Ploeg was mentaal dood

Tomasson: "Ploeg was mentaal dood"

14-03-2009 10:50

"Natuurlijk weet je wel wat er speelt binnen de club. Je ziet dingen, je hoort dingen. Maar tegelijkertijd sta je er ook buiten, omdat je vooral met je eigen herstel bezig bent", zegt Tomasson over de periode van zijn afwezigheid. "Het is frustrerend geweest allemaal. Ik heb me geërgerd, dat lijkt me logisch. Het was niet leuk op de tribune, vooral omdat je zo graag invloed wilt uitoefenen. Maar in plaats daarvan zit je in je eentje rare oefeningen te doen, ver weg van het veld."

"Op een gegeven moment was de ploeg mentaal dood", vervolgt de international zijn verhaal. "Er was te veel gebeurd. Het gezeik, de verhalen in de media, de resultaten; die dingen verlamden het elftal. Met goede wil heeft zoiets niets te maken, iedereen doet op zijn manier zijn best. Maar je zag wel dat het elftal iets nodig had. Vuur, ja. Zoiets."

Tomasson is dan ook tevreden over de aanstelling van Mario Been en Leo Beenhakker. "We doen er alles aan om het zo goed mogelijk af te sluiten, maar dit seizoen is hoe dan ook Feyenoord-onwaardig. Er moet gewoon veel veranderen, daar is iedereen het over eens. De fouten die dit jaar zijn gemaakt, mogen nooit meer voorkomen. Wat dat betreft denk ik dat de komst van Mario Been en Leo Beenhakker goed is. Ik heb de indruk dat ze heel duidelijk weten welke kant ze op willen met de club."

"Leo kan fantastisch praten. En dat bedoel ik positief", zegt de Scandinavische aanvaller, die zelf twee jaar onder Beenhakker trainde in Rotterdam. "Hij is als geen ander in staat om mensen een goed gevoel te geven. Kom eens hier jongen, wij gaan even lullen, zegt hij dan. En het wérkt. Met al zijn ervaring heeft hij bovendien de contacten die Feyenoord nu nodig heeft. Hij kent de wegen in het voetbal om de club overeind te helpen."