Vandereycken hekelt Bosnisch vuurwerk

Vandereycken hekelt Bosnisch vuurwerk

Gepubliceerd: zondag 29 maart 2009 om 16:30zo 29-03-2009 om 16:30

De scheidsrechter besloot het spel namelijk stil te leggen naar aanleiding van de flinke rookontwikkeling. Juist op dat moment werd België steeds sterker. Vandereycken na afloop tegenover Sporza. "Het scenario was ideaal voor Bosnië. Door de vroege goal konden ze tot rust komen. En net toen we de match in handen hadden, kwam dat kantelmoment met het vuurwerk. Ook al kregen we meteen een kans na de onderbreking."

De bondscoach vond de uiteindelijk 2-4 nederlaag geflatteerd. "Ik zag een ander duel dan wat die 2-4 weergeeft. Zo'n nederlaag verdienden we niet. We hebben zeker niet slecht gespeeld, maar we hebben soms slecht verdedigd. We bleven veel naar voren drukken en zo kregen zij de ruimte. Die situatie hebben ze goed uitgespeeld. Ik vroeg om regelmatig de lange bal te spelen, omdat we geen topflankspeler hebben, maar wel heel wat kopkracht."

Zijn Bosnische collega Blazevic was uiteraard zeer content met de overwinning. "Ik ben blij dat we België verslagen hebben want ik had veel schrik van deze ploeg. Met de 2-4-eindstand heb je de indruk dat het makkelijk ging, maar we hadden vooral het geluk dat we scoorden op een psychologisch belangrijk moment."

Blazevic was heel wat minder tevreden met het gedrag van de meegereisde Bosnische supporters, ondanks dat zijn ploeg daar volgens Vandereycken juist zijn voordeel mee deed. "Daar ben ik heel ongelukkig over. Ik weet niet wat hen bezielde want het had ons de wedstrijd kunnen kosten."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws