Messi: We wisten dat we zouden verliezen

Messi: "We wisten dat we zouden verliezen"

03-04-2009 00:02

De Argentijnen moest op bezoek in Bolivië en speelden in La Paz, waar het stadion liefst 3.660 meter boven de zeespiegel ligt. Messi en de zijnen hadden dan ook veel problemen met de ademhaling, terwijl de nationale elf van Bolivia getraind zijn om op grote hoogte te spelen.

"Het is onmogelijk daar te spelen", klaagde Messi na afloop. 'Ik ben bedroefd. We wisten dat we zouden kunnen verliezen, maar we hadden niet verwacht dat ook te doen. Het is een dure nederlaag."

"We zagen dat ze sneller waren. Wij hebben heel diep moeten gaan en konden niet meer herstellen. Zij wilden in een zeer hoog tempo spelen, ze schoten ons aan alle kanten voorbij, en wij moesten van een afstandje toekijken", vervolgde de ster van FC Barcelona volgens Voetbal International.

Toch zoekt Messi het ook bij zijn eigen ploeg. "Het is geen excuus, want alle ploegen moeten komen spelen in La Paz. In de eerste helft ging het nog wel goed, we hadden zelfs een kans op 2-1, maar vlak daarna kregen we hun doelpunt tegen. We moeten leren van deze wedstrijd", zo kijkt de dribbelaar vast vooruit naar het duel met Ecuador, dat in Quito op 2.800 meter hoogte afgewerkt zal worden.