Matchwinner Levchenko: Lelijk om zo te winnen

Matchwinner Levchenko: "Lelijk om zo te winnen"

05-04-2009 09:52

Jelmer van der Dussen
UTRECHT

Bijna vier minuten van de blessuretijd waren verstreken toen Levchenko doelman Wesley de Ruiter passeerde. Gezien het spelbeeld was een doelpuntloos gelijkspel een terechte uitslag geweest, meende FC Utrecht-middenvelder Simon Cziommer. "We hadden meer verdiend", zei de Duitser na afloop.

Matchwinner Levchenko sloot zich aan bij de woorden van Cziommer. "Het is lelijk als je zo wint", vertelde hij. "Maar de drie punten gaan met ons mee naar huis, dat is lekker. Het is sneu voor de tegenstander, maar wij hebben dit seizoen ook al een paar keer meegemaakt dat we in de slotfase verloren. Dan is het ook wel eens lekker om het van de andere kant mee te maken."

Levchenko doelde daarmee op de late nederlagen tegen sc Heerenveen (1-2) en PSV (0-2). Beide keren moest FC Groningen toezien hoe de tegenstander diep in blessuretijd met de overwinning aan de haal ging.

FC Groningen-trainer Ron Jans nam naar eigen zeggen met een 'licht gevoel van schaamte' plaats bij de persconferentie. "Morgen voelen we ons er ongetwijfeld goed bij, maar ik zit hier niet met een euforisch gevoel", zei de trainer, die niet tevreden was over het spel van zijn ploeg. "We waren vooral in de eerste helft te traag."

Levchenko kon zich in de mening van Jans vinden. "We begonnen niet scherp. Utrecht speelde verdediger dan we vooraf dachten, dus het was aan ons om te gaan voetballen. Maar dat kwam er niet uit. We moeten meer kansen creëren en daar zullen we tijdens de trainingen hard aan werken. Want over ons huidige spel maak ik me zorgen."