City mist teveel en laat HSV goed wegkomen

17-04-2009 00:53

Al na twaalf minuten was het raak voor de ploeg van Martin Jol, die zo nog wel goed uit de startblokken kwam. Een voorzet van Jonathan Pitroipa kwam via Ivica Olic voor de voeten van Paolo Guerrero terecht, die onberispelijk raak schoot. Vijf minuten later maakte Elano de droomstart van HSV teniet door vanaf elf meter raak te schieten na een handsbal van Piotr Trochowski.

In het restant van de eerste helft waren er kansen voor beide ploegen. Waar bij HSV spelmaker Trochowski verreweg de beste man van het veld was, waren Stephen Ireland, Felipe Caicedo en Elano (raakte de lat uit een vrije trap) gevaarlijk voor de thuisploeg.

Vijf minuten na de theepauze kwam City verdiend op 2-1. Caicedo schoot na een goede pass van Ireland droog raak naast de kansloze Frank Rost. Vervolgens gingen de Engelsen hard op zoek naar de 3-1, die ook zeker verdiend was geweest. Robinho, Elano, Ireland, Pablo Zabaleta en Caicedo hielpen grote mogelijkheden echter om zeep.

In de 75ste minuut was het gedaan met het offensief van Manchester City. Aanvoerder Richard Dunne kreeg een gele kaart na een overtreding op Mladen Petric, waarna hij wegens commentaar op de leiding direct ook zijn tweede gele kaart kreeg en mocht inrukken. Toch kreeg de equipe van Hughes nog enkele goede mogelijkheden en was met name invaller Daniel Sturridge nog dichtbij een treffer, maar het mocht niet zo zijn.