AZ kijkt opnieuw rond in Australië

AZ kijkt opnieuw rond in Australië

Gepubliceerd: donderdag 23 april 2009 om 12:48do 23-04-2009 om 12:48

Mochten de Alkmaarders er in slagen Birighitti aan te trekken zal hij in eerste instantie het A-juniorenteam van de club versterken. Op termijn zal de doelman zich dan op moeten werken naar Jong AZ. Zover is het echter nog niet. Waar AZ de jongeling een jaar hoopt te huren van de Australische club, wil Adelaide United vooralsnog niet meewerken aan deze constructie.

"Mark is hier op proef geweest en wij willen hem graag een jaar de kans geven", zegt Marcel Brands, technisch directeur van de Alkmaarders, in gesprek met VoetbalPrimeur. "Wij hebben aangegeven daar best wel iets voor te willen betalen, maar zijn club praat over bedragen waar wij niet aan toe willen geven."

Birighitti, die op zeventienjarige leeftijd debuteerde in de hoofdmacht van de Australische club, liet een goede indruk achter op de technische staf van de Alkmaarders tijdens zijn verblijf in Nederland. "Hij is een jonge jongen en dankzij zijn dubbele nationaliteit (Birighitti beschikt ook over een Italiaans paspoort, red.) kan hij zonder problemen in Europa aan de slag."

Het is niet de eerste keer dat de Alkmaarders hun neus aan het venster drukken in Australië. Naast Aussies Brett Holman en Joey Didulica, trok AZ eerder dit seizoen ook de jonge James Holland aan. "We hebben enkele goede contacten in Australië en die geven ons af en toe wat namen door. Door middel van stages kijken we dan of zij in aanmerking komen voor een verblijf bij de club", zegt Brands. "We hebben goede ervaringen met Australische voetballers. Met name hun mentaliteit spreekt ons zeer aan."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws