Cruciale editie Old Firm prooi voor Rangers

Cruciale editie Old Firm prooi voor Rangers

Gepubliceerd: zaterdag 9 mei 2009 om 17:34za 09-05-2009 om 17:34

Dat Celtic de koppositie in de Premier League verspeelde had het vooral aan zichzelf te wijten. De ploeg van Jan Vennegoor of Hesselink en Glenn Loovens had verreweg het meeste balbezit, maar faalde in het geven van productieve voorzetten.

Daar slaagde Glasgow-aanvaller Kenny Miller wel. In de 37ste minuut trok hij vanaf links uitstekend voor, waarna het voor Steven Davis een koud kunstje was om de enige treffer van de wedstrijd binnen te glijden.

Celtic kreeg wel kansen om de stand recht te trekken en daarmee het punt voorsprong in de competitie te behouden, maar in de afwerking ontbrak het aan fortuin. Zo zag Vennegoor of Hesselink een kopbal van de lijn gehaald worden en mikte invaller Aiden McGeady hard in het zijnet in kansrijke positie.

Ondanks een slotoffensief van Celtic hielden de Rangers relatief eenvoudig stand. Schotlands topscorer Kris Boyd miste zelfs nog twee kansen om de score uit te breiden. Door de overwinning voert Glasgow de ranglijst nu aan, met twee punten voorsprong op de rivaal.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Het laatste Verstappen nieuws - GPBlog.com

Bekijk het laatste nieuws