Van 't Schip: Spelers hebben het goed opgepakt

Van 't Schip: "Spelers hebben het goed opgepakt"

10-05-2009 19:51

Frans Raaijmakers
AMSTERDAM

Enkele supportersgroeperingen hadden het eerste bedrijf van het duel geboycot, om zo hun onvrede duidelijk te maken. Ze willen meer inzet van de Amsterdamse spelers zien. Daarom zaten er in de eerste helft maar een kleine 25.000 mensen op de tribune. Na rust waren dat er bijna 30.000. "Maar ik heb niet veel aan de jongens gemerkt. Ze hebben de acties goed opgepakt", vond Van ?t Schip.

De hoofdcoach vond dat zijn ploeg, ondanks de commotie van de afgelopen week, redelijk acteerden. "Het waren onrustige dagen vooraf, maar we hebben ons redelijk kunnen opladen. We wisten dat FC Twente misschien wat minder geconcentreerd aan het duel begon. Dan moeten wij het tegenovergestelde doen. Fel zijn, veel strijd leveren. De jongens hebben het vooral in de eerste helft op een goede manier ingevuld. We konden de druk erop houden", blikt de trainer in de persconferentie terug op het duel.

"Het is alleen jammer dat we niet eerder scoren. De tweede helft vloeien de krachten weg. Je scoort en creëert verder weinig kansen. Maar al met al hebben we goed gereageerd", besloot Van ?t Schip zijn betoog.