Timmer haalt uit naar Feyenoord-directie

Timmer haalt uit naar Feyenoord-directie

11-05-2009 18:18

Volgens de sluitpost is de rol van de Feyenoord-directie niet zuiver. "De directie had een afspraak gemaakt met mijn zaakwaarnemer zonder te zeggen waarover. In dat gesprek gaven ze hem te kennen dat ik mijn aanspraak op die optie moest laten vallen, anders zou ik niet meer opgesteld worden. Later werd me dat ook nog meegedeeld in een e-mail. Ik vond dit zo stijlloos van de heren Gudde en Jacobs. Zeg dan recht in m?n gezicht dat je niet verder wilt met mij, dan komen we er nog best uit ook", verwoordt Timmer zijn onvrede.

Voor de doelverdediger voelt het als stank voor dank. "Ik ben nooit moeilijk geweest naar Feyenoord toe. Ik kon een megacontract tekenen bij Villarreal, maar toen de clubs er niet uit kwamen, ben ik gewoon gebleven. M?n moeder overleed op een donderdag, de zondag erna stond ik tussen de palen tegen Vitesse, maandag was de begrafenis. Stonden ze me op de schouder te kloppen, zo dankbaar waren ze. Namens de club stond ik altijd klaar voor zieke kinderen, supporters, sponsors, pers. Het moest dus altijd van één kant komen."

"Feyenoord is alleen nog een topclub door het Legioen", durft de vertrekkende speler zelfs te stellen. "Die zitten er altijd, of je nou tiende staat of eerste. Op andere vlakken is het allang geen top meer. Anders word je in dertig jaar tijd wel vaker dan drie keer kampioen. Je ziet het ook aan de sponsorcontracten die ze afsluiten. Ajax heeft een superdeal met Adidas, PSV heeft Nike en Feyenoord, de populairste club van het land, komt de afgelopen jaren niet verder dan ? met alle respect ? Kappa."

Het zou een les moeten zijn voor Feyenoord in de toekomst, meent Timmer. "Als topclub moet je altijd voor het beste gaan. Dat geldt voor spelers, maar ook voor de overige posities in de club. Dan kan je een keer bij de nummer twee uitkomen, maar toch niet bij de nummer tien? Dan is er echt wat mis", besluit de keeper in Sportweek.