El Khalifi ziet 'American dream' in vervulling gaan

El Khalifi ziet 'American dream' in vervulling gaan

15-07-2009 14:09

El Khalifi mocht aan het einde van het afgelopen seizoen vertrekken bij SC Cambuur. Daar werd na twee seizoenen zijn contract niet verlengd. De aanvaller kon op flink wat interesse rekenen vanuit de Jupiler League, maar toen Real Salt Lake aanklopte was de keuze eenvoudig voor El Khalifi.

"Ik ga er alleen maar op vooruit", zegt El Khalifi in gesprek met VoetbalPrimeur. "Het niveau van de Amerikaanse Major League Soccer ligt een stuk hoger dan de eerste divisie in Nederland. Real Salt Lake is een grote club. Ik ben er geweest, heb gezien hoe ze daar trainen. Het ziet er allemaal heel erg professioneel uit."

Het is overigens niet de eerste keer dat Real Salt Lake zich meldde bij de aanvaller. Ook afgelopen jaar wilde de Amerikaanse club El Khalifi al naar de Verenigde Staten lokken. Tot een akkoord kwamen beide partijen toen niet.

"Ze lieten nu écht merken dat ze me heel graag wilden hebben", verduidelijkt El Khalifi zijn keuze voor Real Salt Lake. "Ik had een aantal mogelijkheden om in Nederland aan de slag te gaan, er waren vier clubs uit de eerste divisie die interesse toonden. Maar het is altijd mijn droom geweest om in het buitenland te voetballen."

"Toen Real Salt Lake zich opnieuw meldde heb ik alle opties die ik had in overweging genomen. Nadat ik alles op een rij had gezet, besloot ik toch te kiezen voor een overstap naar Amerika. Ik wilde de juiste keuze maken, daarom heeft het iets langer geduurd voordat ik een nieuwe club had."

El Khalifi moet zich volgende week melden in Salt Lake City. De aanvaller stroomt dan in bij de selectie van de club, die in augustus de competitie begint met een uitwedstrijd tegen Chicago Fire.

El Khalifi (30) kwam in het verleden, naast SC Cambuur, eerder uit voor FC Dordrecht en FC Emmen. In totaal speelde hij meer dan 250 wedstrijden in de Nederlandse eerste divisie. Daarin vond hij 33 keer het net.

Klik hier voor het cv van Rachid El Khalifi op Transfervrijevoetballers.nl.