Cziommer helpt Stevens aan drie punten

08-08-2009 23:55

René van Zee
SALZBURG

In de vierde ronde van de Oostenrijkse Bundeliga moest Red Bull Salzburg van Huub Stevens het opnemen tegen SV Mattersburg . Matterburg ligt vlak bij de Hongaarse grens. In de vorige thuiswedstrijd tegen Rapid Wien trok de scheidsrechter liefst elf gele kaarten en tweemaal geel/rood. Dus kon Red Bull zijn borst nat maken.

Vraag was hoe Red Bull de zware wedstrijd tgen Dinamo Zagreb verwerkt had, hoewel  Stevens van mening is dat profvoetballers drie wedstrijden in acht dagen moeten kunnen spelen.In vergelijking met dinsdag was Alexander Zickler vervangen door Mark Janko en Frank Schiemer door de Zwitser Christian Schwegler. Robin Nelisse stond voor de tweede opeenvolgende maal in de basis van Red Bull Salzburg. Barry Opdam en Simon Cziommer begonnen op de reservebank.

In de eerste helft domineerde Red Bull, zonder overigens gevaarlijk te worden . Robin Nelisse bracht de Salzburgers aan de leiding met een prachtige volley, die van richting werd veranderd. In de tweede helft kwam Mattersburg goed uit de startblokken wat binnen een minuut resulteerde in de gelijkmaker en de voorsprong van Mattersburg na twee verdedigingsfouten van Red Bull in de 48ste en 49ste minuut.

Uit de volgende aanval van Red Bull scoorde de Slowaak Svenko de gelijkmaker in de 50e minuut. Het werd een hectische tweede helft met liefst twee rode kaarten voor de Mattersburg en zes gele kaarten. De tweede rode kaart leidde tot de 3-2 voor Salzburg na een duwfout op Janko. Simon Cziommer's penalty werd door de keeper van Mattersburg, Bliem, in eerste instantie gepakt, maar de daaropvolgende kopbal van Ciommer in de 83ste minuut leidde tot de 3-2.